söndag 3 oktober 2010

Äppelrecept # 3: Äppelmuffins med kolasmak


Idag har jag bakat goda äppelmuffins. Jag har velat prova att baka muffins med farinsocker ett tag, för jag har varit nyfiken på om det blir bra kolasmak på det sättet. Idag fick jag äntligen tillfälle att testa och resultatet blev bra och kolasmaken riktigt framträdande. Receptet hittade jag på dagensmuffin.se.

Min plan var att göra cupcakes av mina äppelmuffins, men det har varit lite körigt idag så det hann jag inte tyvärr. Får prova det imorgon och jag har ett experiment på gång med en variant på mascarponefrosting. Ska bli intressant att se hur det funkar. Mer om det i ett senare inlägg alltså. Då hoppas jag också kunna använda den fina chokladen jag köpte i veckan, till dekoration.

Igår var jag på en liten shoppingtur till Bagaren och Kocken. Butiken har blivit större, sedan jag var där sist och nu fanns där väldigt mycket fint att välja på! Jag köpte en hel del prylar, bland annat fina minipajformar som jag snart hoppas kunna använda. Inte omöjligt att det blir ett inlägg med småpajer snart med andra ord...

Ha en skön söndagskväll kära läsare!

Äppelmuffins med kolasmak
12 st

50 g smör
1 dl mjölk
2 ägg
2 dl farinsocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 äpple
1 tsk kanel
2 tsk farinsocker

Sätt ugnen på 225°C. Smält smöret och häll i mjölken. Vispa äggen och farinsockret poröst. Tillsätt smörblandningen. Blanda mjölet med bakpulvret och rör ner. Tärna äpplet och blanda bitarna med kanelen och farinsockret. Placera muffinsformar på en plåt. Fördela smeten i formarna. Häll en sked med äppelbitar i varje muffin. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 min.

3 kommentarer:

Cupcakesfluffan sa...

Låter som goda muffins, Bagaren och Kocken var väldigt längesedan jag var på sist, de har så mycket kul man vill köpa, kanske skulle ta mig dit någon dag

Erika - Bakglädje sa...

Vad gott det låter med kolasmak i samband med äppelmuffins. Snygga formar.

Helena sa...

Ja muffinsen är goda! Formarna är fina men tyvärr är det ganska dålig kvalitet på dem. De kommer från Green Gate.