söndag 31 oktober 2010

Brownie med tre sorters choklad


Igår firade vi Halloween med med några vänner som kom över på middag. Det var döskalleballonger, utkarvad pumpa, utklädda barn och hela kitet. Jag lagade en god middag med rödtunga och västerbottenost och till efterrätt blev det denna smaskiga brownie. Med tre sorters choklad i blev den både lyxig och mäktig. Jag serverade vispad grädde och granatäpplekärnor till. Tanken var att granatäppelgarnetyret skulle se ut som blodstänkt, för att matcha temat på tillställningen. Gott blev det i varje fall! Receptet hittade jag på alltommat.se.

Brownie med tre sorters choklad
12 bitar

175 g smör
200 g mörk choklad
3 st ägg
3,5 dl socker
1,5 dl mjöl
1,5 msk kakao
100 g hackad vit choklad
100 g hackad mjölkchoklad

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör och choklad. Vispa ägg och socker och blanda med chokladsmeten. Tillsätt mjöl och kakao, blanda väl. Häll sist ner den hackade chokladen och blanda. Häll smeten i liten långpanna och grädda cirka 35 minuter. Garnera gärna med en klick vispgrädde och strössel eller granatäppelkärnor.

4 kommentarer:

Cecilia sa...

Det här ser smarrigt ut! Vill ha =)

Cupcakesfluffan sa...

Låter himla gott

Erika - Bakglädje sa...

Oj, vilken kaka, den skulle jag gärna smaka. Ser otroligt god ut.

Helena mitt i smeten sa...

Ja, den här efterrätten går inte av för hackor! (Vad är det för konstigt uttryck egentligen?!)