onsdag 20 oktober 2010

Chokladmaxade kakor


I helgen bakade jag kakor. Jag var sugen på chocolate chip cookies och tänkte att det måste ju bli gott att blanda i chokladdragerade solrosfrön i smeten. Nu blev det inte direkt några cookies, snarare små kakberg eller bara bruna högar, jag vet inte. Smeten flöt liksom inte ut som jag hade väntat mig. Jag vet inte varför, kanske hade jag för varmt i ugnen. Som tur är smakar de bättre än vad de ser ut. Och solrosfröna i smeten var en riktig höjdare! Jag tror det funkar lika bra med solrosfrön som inte är doppade i choklad. Fröna Passar finfint i dessa riktigt chokladiga kakor.



Chokladiga kakberg
12 st

100 g smör
1 dl strösocker
1 dl råsocker strö
1 ägg
2 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
100 g vit hackad choklad
1/2 dl chokladdragerade solrosfrön (eller vanliga)

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör och socker fluffigt. Blanda i ägget och vispa lite till. Blanda ihop mjöl, kakao, bakpulver och salt och tillsätt sedan blandningen i äggsmeten. Vänd försiktigt ner den vita chokladen och solrosfröna. Klicka ut 12 klickar med smet på en bakplåt med bakplåtspapper. Grädde i ca 15 minuter. Låt kakorna svalan på galler. Förvara torrt.

5 kommentarer:

Erika - Bakglädje sa...

Choklad är aldrig Jag gillar solrosfrön också så de kan jag mycket väl tänka mig passar bra. Har länge gått och tänkt göra chokladkakor, nu måste jag snart göra det. :-)

Cupcakesfluffan sa...

Det ser himla goda ut

Så som livet är sa...

Farligt att gå in på din blogg ju!!
Jag som är inne på smala linjen...
Ser så gott ut!!!

Cecilia sa...

Cookies, eller berg, jag gissar att de var goda oavsett! Kul med solrodfrön i också.

Helena sa...

Tack för era fina kommentarer om mina fula kakor :)