måndag 22 november 2010

Kul kväll på Puta Madre

I lördags var jag och O och några kompisar på Puta Madre. En relativt nyöppnad restaurang på Magasinsgatan i Göteborg. Jag blev riktigt glad när jag förstod att de som drev Grill el Mundo hade öppnat något nytt. Jag hann inte med mer än ett besök på Grill el mundo innan de tvingades lägga ner, men det besöket var väldigt lyckat! Jag gillade lokalen, maten och personalen. Puta Madre är en restaurang i samma anda, med 20-tals kitsch i sin bästa form (jag älskar sammet!), stiligt klädda servitörer och spännande meny.

Jag åt svartpepparrullad halstarad tonfisk med någon slags sötpotatismosgrej och rostad majs på toppen. Det var mycket gott! Visserligen en av de fulaste maträtter jag ätit (fisken var brunsvart av all peppar och sötpotatisen hade ungefär samma färg. Majsen utgjorde egentligen den enda färgklicken förutom de vackra rödmönstrade tallrikarna), men det gjorde inget för det var en intressant maträtt och inget jag brukar laga till själv direkt. L mitt emot mig åt majstortillas med hälleflundra och hennes mat var riktigt vacker och väldigt färgglad. Jag smakade lite på hennes maträtt och den var också god.

Förutom god mat och trevligt sällskap, njöt jag även att atmosfären på restaurangen. Det var fullsatt i lokalen, mycket folk i baren och musik som bidrog till att höja stämningen. Vi var där tills de stängde, ja de fick nästan kasta ut oss! Det var en lyckad kväll helt enkelt och jag går gärna tillbaka till Puta Madre!

Jag tog inga bilder när vi var där för jag har för dålig kamera på min telefon och min systemkamera är alldeles för stor för att ta med på restaurang. Jag kan ju alltid hoppas att någon vänlig själ vill ge mig en liten kompaktkamera i julklapp, eller ska jag för första gången lägga en massa pengar på en dyr mobil som man faktiskt kan fota med? Det här inlägget hade i varje fall blivit mycket roligare med lite bilder.

2 kommentarer:

charlotta sa...

ok, puta madre alltså. får nog leta mig dit och kolla in, har hört många lovord om det stället!

Helena sa...

Det tycker jag att du ska göra!