onsdag 3 november 2010

Pesto med solrosfrön och västerbottenost


Idag har jag lagat pesto med västerbottenost. Det var gott vill jag lova! Peston fick en lite krämigare konsistens, än när den innehåller parmesan, men det var ingen nackdel. Eftersom en familjemedlem är allergisk mot nötter, använde jag solrosfrön istället för pinjenötter och det har jag provat förut. Nästa gång ska jag använda mandel för att se vad som blir mest likt originalet.

Receptet har jag höftat ihop lite så ta måtten mer som en fingervisning. Jag tyckte att peston blev väldigt smakrik, både av ost och vitlök.

Pesto med solrosfrön och västerbottenost

2 portioner

1 kruka basilika
20 g solrosfrön
1/2 dl olivolja
1 vitlöksklyfta
75 g riven västerbottenost
knappt 1/2 tsk salt

Rosta solrosfröna i en torr panna. Mixa alla ingredienser. Tillsätt mer olja om peston blir för fast. Servera till nykokt pasta.

4 kommentarer:

tina sa...

Vi brukar göra den här pesto.men-ändå-inte-riktigt-varianten: http://www.pickipicki.se/2010/05/somrig-lax-eller-pasta-pa-sicilianskt-vis/ Riktigt god!

Helena sa...

Låter gott! Tack för tipset Tina!

Erika - Bakglädje sa...

Åh, vad gott. Pesta och västerbottenost är ju så gott.

charlotta sa...

vilken sjukt bra kombination! jag älskar ju västerbottenost, en masse. kul att du gillar vitriinisarna, förresten - det gör jag med. jobbar extra för iittala, och har lyckats samla på mig några stycken redan.