måndag 17 januari 2011

Dim sum på hjärnan


Jag är konstant sugen på dim dum av olika slag. Här i Göteborg finns inte särskilt många restauranger som är bra på dim sum (jag har varit på Hello Monkey några gånger och älskar maten där. Peacock har jag inte besökt än. Är det någon som känner till fler ställen i Göteborg med omnejd?!) så jag har insett att jag behöver lära mig att göra det själv. Härom dagen lyckades jag få till några goda dumplings och nu letar jag efter en ny rätt jag kan testa.

Jag har köpt två nya kokböcker för att lära mig mer om asiatiska smårätter. Den ena är på svenska och heter Klassisk kinesisk kokbok. Den innehåller inte så många dim sum recept, men mycket annat gott. Jag har även köpte en kokbok på engelska som heter Asian dumplings. Den innehåller en massa roliga recept från asiens alla hörn. Det ska bli riktigt roligt att laga mat från dessa två böcker. Jag återkommer med mina favoritrecept så småningom!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej,
såg ditt inlägg om surdeg och tänkte bara säga att jag har mina surdegsgrunder i kylskåpet och de luktar inte alls, om man inte lyfter på locket och kör ned näsan. Matar dem en gång i veckan och låter dem då stå framme tills de tar fart igen./Lisa

tina sa...

http://www.pickipicki.se/2010/08/hello-gothenburg-hello-monkey/ Fantastiskt gott, i Göteborg!