torsdag 20 januari 2011

Snabblagat


Idag lagade jag middag på en kvart. Det är underbart när vardagsmaten blir klar sådär snabbt. Det var gott också så det var ett bra recept på flera sätt. Jag hittade det i senaste numret av Laga Lätt. Jag tycker det var ovanligt många bra recept i tidningen. Jag lär blogga om fler recept från den inom kort.

Chorizo och penne i panna
4 portioner

280 g pasta
2 chorizo (ca 200 g)
3 röda paprikor
4 vitlöksklyftor
4 salladslökar
12 urkärnade kalamataoliver
1 dl riven parmesanost
olivolja
salt och nymald svartpeppar

Koka pastan enligt anvisning på paketet. Skiva korvarna. Skölj, dela, kärna ur och strimla paprikorna. Ansa och skiva vitlöken och salladslöken. Fräs korven i en stekpanna i ca 3 minuter. Ta upp korvarna och spara dem vid sidan om. Fräs paprikan i 2 msk olivolja ca 3 minuter. Tillsätt vitlök och salladslök och fräs ytterligare 3 minuter på svag värme. Vänd ner oliverna och pastan. Blanda i korven. Krydda med salt och svartpeppar. Låt allt bli genomvarmt och servera med riven parmesan.

2 kommentarer:

Josefine sa...

Hej! Just nu pågår två auktioner i förmån för UNICEF på min blogg. Den ena på ett cupcake-paket och den andra på ett par örhängen. Högsta budet går oavkortat till UNICEF. Hoppas du kikar in och lägger ett bud!

Erika - Bakglädje sa...

Jag gillar mats om går snabbt att göra. Eller att de går snabbt att förbereda och så sköter de sig själva i ugnen.
Trevlig helg!