onsdag 5 januari 2011

Nytt och gott



Idag har det hänt något ovanligt. O har lagat en middag som varken var korv stroganoff, spagetti och köttfärssås eller lax med sweet chilisås. Det är så ovanligt att jag med en gång sprang och hämtade kameran för att föreviga bedriften. Den nya rätten var faktiskt god också. Receptet hittade han på tasteline.com, men gjorde tydligen lite ändringar.

Nu ska vi titta på avsnitt två av Band of Brothers och njuta av att vi är lediga imorgon. Underbart är det!

Lax med mango chutneysås
4 portioner

500 gram lax
2 dl matlagningsgrädde
2 msk mango chutney
1 fint strimlad purjolök
1 tsk torkad ingefära
1 tsk limejuice, eller saften från en färsk lime
1 tsk salt
1 tsk vitpeppar

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg fisken i en smord form. Salta och peppra. Strö över den hackade purjolöken. Blanda ihop matlagningsgrädden, mango chutney, ingefära och lime. Häll blandningen över fisken. Tillaga i ugnen ca 20 minuter. Servera med kokt ris eller nudlar.

3 kommentarer:

Remsan sa...

Låter jättegott. Såg ditt fina bröd också. Insåg att jag måste baka lite.

Erika - Bakglädje sa...

Ser gott ut.

Joakim sa...

Helt galet, jag ska göra detta!!