onsdag 23 februari 2011

Kakbak


Idag har jag och H bakat småkakor. Jag hade tänkt göra chokladkolakakor, men bestämde mig för att experimentera lite. Jag hade helt enkelt i lite havregryn. Resultatet blev väldigt knapriga kakor med mycket chokladsmak. Inte alls sådär sega i mitten som chokladkolakakor brukar vara, men jag kanske bara hade dem i ugnen lite för länge. Men de blev goda och det är ju huvudsaken.


När jag skulle fotografera kakorna, upptäckte jag att de gick att stapla på väldigt många olika sätt...


Nu kommer snart Jamie Oliver på TV och det tänkte jag titta på. Ha en bra kväll!

Knapriga chokladkakor
30 st

100 g smör
1 dl socker
2 msk sirap
1 1/2 dl vetemjöl
3/4 dl havregryn
2 msk kakao
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör, socker och sirap fluffigt med en elvisp. Blanda mjöl, havregryn, kakao, bikarbonat och vaniljsocker i en separat skål. Tillsätt mjölblandningen och rör om. LÄgg ett bakplåtspapper på en plåt. Dela degen i två delar och rulla ut dem till längder. Platta ut längerna på plåten. Grädda i 15 minuter. Låt längderna svala lite, men inte helt, innan det skärs i bitar. Låt kakorna ligga kvar på plåten tills de svalnat helt.

Andra goda kakor: Chokladiga kakberg, White chip chocolate cookies

4 kommentarer:

Bakverk och Fikastunder sa...

mmm gott.. hihi, visst kommer man på nya trix till fotograferingen :-)

Cupcakesfluffan sa...

Så mumsigt, alltid gott med knapriga chokladkakor :-)

Erika - Bakglädje sa...

Åh, småkakor är ju så gott. Kul att se lite olika uppläggningar av kakorna. :-)

charlotta sa...

jag gillar allt som är knaprigt. ju mer knaprigt, desto bättre! :=)