söndag 6 februari 2011

Solgul efterrätt med ananas


Igår började som bekant melodifestivalen. Personligen tycker jag hela tillställningen är ganska hysterisk och musiken är inte alls i min smak. Jag hade klarat mig alldeles utmärkt utan Sveriges störta tv-program, men min sexåring håller inte med. Enligt honom är mellis the shit. Så vi firade igår premiären med godis, läsk, popcorn och den här efterrätten. En fräsch och fruktig dessert som vi åt med Tofuline vaniljglass. En klick vispad grädde eller turkisk yoghurt skulle passa minst lika bra.

Receptet hittade jag på coop.se. Där finns många recept på efterrätter med mycket frukt, som tilltalar mig. Jag lär prova fler av deras recept, så räkna med inlägg om fruktiga desserter framöver.

Ananas med citron och vanilj
4-6 portioner

1 ananas
1 vaniljstång
1 dl pressad citron
1/2 dl råsocker
2 kanelstänger
2 msk hackad färsk mynta

Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Blanda vaniljfrön, pressad citron, socker och kanelstänger i en skål. Skala ananasen, skär bort roten och skär fruktköttet i skivor eller bitar. Lägg frukten i skålen och blanda med lagen. Låt dra minst 30 minuter. Garnera med mynta och om du vill, vaniljstänger.

3 kommentarer:

charlotta sa...

hear you sister, melodifestivalen ger mig rysningar, men mina syskonbarn är tyvärr stormförtjusta och spelar låtarna om och om och om igen när man är på besök. rrrrys.

Mårtenssons kök sa...

Vi orkar inte heller med spektaklet, känns som det drar ut i evigheter och aldrig tar slut...
Låter som en god ananasefterrätt, vi gjorde en med chili i som blev vansinnigt god. Får ta och testa denna oxå, det finns ju ganska mycket ananas i affärerna nu.

Helena Ljunggren sa...

Det där låter alldeles fantastiskt gott, det får jag nog ta och testa till helgen.

Det där med melodifestivalen håller jag nog med dig om, det är lite för hysteriskt.