måndag 7 mars 2011
Nudelsallad till ungsbakad lax
Med risk för att bli tjatig kommer här ett recept med nudlar, koriander och en sojadressing. Jag har helt snöat in på dessa smaker och skulle kunna äta det varje dag.
Jag tycker det här receptet på nudelsallad är helt perfekt. Jag hittade det på ICAs hemsidan och det ända jag har ändrat på är att jag tillsatt lite honung i dressingen. Om jag skulle lista mina tio receptfavoriter, skulle det här absolut komma med på listan. Och dessutom rätt högt upp i rangordningen.
Det är inte en helt dum idé faktiskt, att lista favoritrecept. Jag som älskar listor kommer med störta sannolikhet snart knåpa ihop en sådan lista ganska snart. Men först kommer receptet på gårdagens middag:
Ugnsbakad lax med nudelsallad
4 portioner
4 st portionsbitar laxfiléer
1 msk flingsalt
Nudelsallad:
4 portioner äggnudlar
1 röd spansk peppar
1 kruka koriander
2 msk rostade sesamfrön
Dressing:
1/2 dl japansk soja
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk risvinäger
1 cm färsk ingefära
1/2 msk flytande honung
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser till dressingen och ställ den åt sidan. Lägg laxfiléerna i en ugnsfast form och strö på flingsalt. Stek laxen ca 15 minuter i mitten av ugnen.
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen, skölj dem i kallt vatten. Kärna ur och strimla chilin fint. Blanda med nudlarna. Plocka koriandern från krukan och blanda bladen med nudlarna. Droppa dressingen över nudelsalladen. Strö sist över sesamfrön. Servera laxen till nudelsalladen.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
4 kommentarer:
mmm låter gott!! måste göra detta snart, verkligen mina smaker
ja, gör en lista! do it do it do it! känner förresten igen det där med att snöa in på smaker...
Det ska jag testa. Vi har lax i frysen som ligger och väntar!
Kan man tröttna på koriander, chili, ingefära, vitlök och soja??? Har og varit lika insnöad som du under vintern och jag skyller allt på snön.
Skicka en kommentar