söndag 17 april 2011

Choklad är aldrig fel


Ganska ofta när jag bakar blir det "man tager vad man haver kakor". Jag är inte så bra på att planera och just när jag känner för att baka kan det vara väldigt tomt i kylskåpet och skafferiet. I fredags, när jag skulle baka till kalaset, var det precis så. Jag fick improvisera ihop något på det som fanns hemma. Längst in i skåpet hittade jag i varje fall en påse med chokladknappar och det var ju alltid något. Kakan blev rätt god tillslut.

Sockerkaka med mjölkchoklad

150 g smör
3 ägg
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk
100g mjölkchokladknappar

Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en form. Vispa smör och socker fluffigt. Vispa ner äggen, ett i taget i smeten. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt sedan dessa i smeten. Rör ner mjölken och till sist även chokladknapparna. Bred ut smeten jämt i formen. Grädda kakan i cirka 35 minuter.

3 kommentarer:

Erika - Bakglädje sa...

Håller med... choklad är aldrig fel. Det passar jäst. :-)

Cupcakesfluffan sa...

Så gott, choklad är alltid mumsigt :-)

Nellie - Sockertussen sa...

Choklad är aldrig fel, håller med!
Den här kakan ser syndigt god ut!
=)