lördag 16 april 2011

Favoritpaj till efterrätt


Idag hade vi kalas för O här hemma och dagen till ära lagade jag den mat och efterrätt som han önskade. Han ville ha tacopaj, så det fick bli en favorit i repris. Till efterrätt blev det ananaspaj med vaniljvisp. Det är en av de godaste pajerna jag (och O) vet. Dessutom är den löjligt enkel att göra. Receptet finns redan på tusen ställen på nätet skulle jag tro, men jag skriver ner det är ändå. Om inte annat, blir det enkelt för mig själv nästa gång jag ska laga den. Ha en fortsatt skönt helg!

Ananaspaj
6-8 bitar

150 g smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 ägg
2 dl crème fraiche
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
500 g krossad ananas

Blanda samman smör, socker, vetemjöl och bakpulver till en deg i matberedare. Tryck ut i en pajform, ca 24 cm i diameter. Rör ihop ägget, lättcrème fraiche eller crème fraiche, socker och vaniljsocker. Blanda i avrunnen, krossad ananas. Häll fyllningen i pajformen. Grädda i 175°C i mitten av ugnen i ca 40 minuter.Servera pajen något avsvalnad med vaniljglass eller lättvispad grädde.

Jag har även gjort en variant av den här pajen, fast med bär. Kolla in den här.

5 kommentarer:

Remsan sa...

Ananaspaj är ju bara såå gott! Helst lite ljummen med vaniljglass till. Mmm...

Cupcakesfluffan sa...

Ananaspaj är så gott :-)

frida sa...

helt klart en av mina favoritpajer också, fast nu var det alldeles för länge sedan jag gjorde den.

charlotta sa...

ananaspaj är fint! och det var alldeles för längesedan jag gjorde det sist. håller med remsan - vaniljglass till är ljuvligt!

Kim sa...

Även jag som har lite svårt för konserverad ananas är helt såld på den här pajen!