lördag 16 april 2011
Favoritpaj till efterrätt
Idag hade vi kalas för O här hemma och dagen till ära lagade jag den mat och efterrätt som han önskade. Han ville ha tacopaj, så det fick bli en favorit i repris. Till efterrätt blev det ananaspaj med vaniljvisp. Det är en av de godaste pajerna jag (och O) vet. Dessutom är den löjligt enkel att göra. Receptet finns redan på tusen ställen på nätet skulle jag tro, men jag skriver ner det är ändå. Om inte annat, blir det enkelt för mig själv nästa gång jag ska laga den. Ha en fortsatt skönt helg!
Ananaspaj
6-8 bitar
150 g smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 ägg
2 dl crème fraiche
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
500 g krossad ananas
Blanda samman smör, socker, vetemjöl och bakpulver till en deg i matberedare. Tryck ut i en pajform, ca 24 cm i diameter. Rör ihop ägget, lättcrème fraiche eller crème fraiche, socker och vaniljsocker. Blanda i avrunnen, krossad ananas. Häll fyllningen i pajformen. Grädda i 175°C i mitten av ugnen i ca 40 minuter.Servera pajen något avsvalnad med vaniljglass eller lättvispad grädde.
Jag har även gjort en variant av den här pajen, fast med bär. Kolla in den här.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
5 kommentarer:
Ananaspaj är ju bara såå gott! Helst lite ljummen med vaniljglass till. Mmm...
Ananaspaj är så gott :-)
helt klart en av mina favoritpajer också, fast nu var det alldeles för länge sedan jag gjorde den.
ananaspaj är fint! och det var alldeles för längesedan jag gjorde det sist. håller med remsan - vaniljglass till är ljuvligt!
Även jag som har lite svårt för konserverad ananas är helt såld på den här pajen!
Skicka en kommentar