måndag 25 april 2011

Grymt god kycklingrätt


Nu är påsken slut. Den har varit fin och bra på alla sätt och det känns rätt trist att behöva återvända till verkligheten imorgon. Jag är åtminstone påfylld med energi efter en massa vila och en massa sol och den energin får jag förhoppningsvis glädje av på jobbet i veckan. Vad vi gjorde och vad vi åt under helgen, lär jag återkomma till. Här kommer receptet på en av middagarna jag lagade, en supergod kycklingrätt med sötpotatis. Receptet kommer från senaste numret av Allt om mat.

Kycklingben med sötpotatis och avokadoröra

4 portioner

900 g kycklingben
1 msk chilipulver (ej hett)
1 tsk + 1/2 tsk salt
600 g sötpotatis
1 msk olivolja
25 g + 25 g riven parmesanost

Avokadoröra:
2 avokador
1 dl gräddfil
1 krm salt

Sätt ugnen på 225 grader. Krydda kycklingen med chilipulvret och 1 tsk salt. Lägg dem på en plåt och stek dem mitt i ugnen ca 35 minuter. Skala och skär varje sötpotatis i klyftor. Strö över 1/2 tsk salt. Blanda klyftorna med olivolja och 25 g parmesanost. Lägg sötpotatisen vid sidan av kycklingen när ca 15 minuter återstår av kycklingens tillagningstid. Stek i övre delen av ugnen. Strö på 25 g ost på potatisen när det är ca 5 minuter kvar.

Skala, kärna ur och mosa avokadorna med gräddfilen. Tillsätt salt. Servera röran till kycklingen och potatisen. Servera en sallad till. Jag hade rucola, tomat och rostad lök i min.

2 kommentarer:

Cupcakesfluffan sa...

Låter allt gott :-)

Jonas sa...

Potatisen behöver nog allt lite mer tid i ugnen än 15 min. Tittade precis på mina och de är långt kvar. Luktar gott gör det så jag har höga förväntningar just nu :)