lördag 8 oktober 2011
Gratinerad gnocci
Jag lagade en mycket god gratäng med gnocci härom dagen. Smakrik tomatsås och seg och härlig mozzarella på toppen. Det kan inte bli annat än gott. Nästa gång ska jag ha i rikligt med basilika också, så kommer det bli ännu godare.
Gratinerad gnocci
4 portioner
1 paket gnocci (500 g)
500 g passerade tomater
1 liten gul lök
3 vitlöksklyftor
2 morötter
1/2 zucchini
1 msk tomatpuré
2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1/2 msk socker
1/2 grönsaksbuljongtärning
1 msk olivolja
1 tsk timjan
1 tsk oregano
125 g mozzarella skuren i småbitar
2 dl riven ost (gärna parmesan)
Finhacka löken och vitlöken. Värm upp oljan i en kastrull och fräs löken i oljan, utan att den tar färg. Tillsätt tomater, tomatpurén, buljongtärningen, örterna, salt, peppar och socker. Låt tomatsåsen koka under lock på svag värme i minst 10 minuter. Tärna morötterna och zucchinin under tiden tomatsåsen kokar. Tillsätt sedan grönsakerna och låt allt koka 5-7 minuter.
Sätt ugnen på 200°. Koka gnocchin ca 3 minuter i lättsaltat vatten. Häll hälften av tomatsåsen i en ugnsfast form. Fördela gnoccin över såsen och häll sedan den resterande såsen över gnoccin. Strö över mozzarellan och den rivna osten. Gratinera i mitten av ugnen i 20-25 minuter. Servera en sallad till.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Mmm, verkar väldigt gott det där =)
Mums gnocci. Detta kan inte annat än vara supergott. Får helt klart testa.
Skicka en kommentar