måndag 23 januari 2012

Kesobröd


Igår bakade jag bröd. Det är en skön sysselsättning på helgen och ett bra sätt att värma upp sig efter en några turer i pulkabacken. Det var första gången jag hade keso i degen, men det visade sig vara en bra idé. Bröden blev saftiga och goda. Inspiration till receptet hittade jag här, men jag gjorde min egna variant (som vanligt).

Vi åt soppa till middag igår och det var lite lyxigt med nybakat bröd till. Receptet på potatissoppan med knaprigt fläsk kommer lite senare.

Kesobröd med havre
2 st

50 g jäst
3 dl vatten
250 g keso
1 ägg
1 msk honung
1 msk olja
2 dl havregryn
7-8 dl vetemjöl
1 tsk salt
ägg och sesamfrön till garnering

Smula ner jästen i en bunke och rör ut den i vattnet. Tillsätt keso,ägg, honung ,olja, havregryn och vetemjöl. Bearbeta degen i en bakmaskin i minst 5 minuter. Tillsätt saltet på slutet. Låt jäsa i 1 timme.

Smörj två bakformar med olja. Fördela degen i de två formarna och låt jäsa i ytterligare 45 minuter. Pensla med ägg och strö över sesamfrön. Grädda i 225 grader i ca 25 minuter.

1 kommentar:

Charlotta sa...

Det här brödet ska jag baka idag!