tisdag 5 juni 2012

Mozzarellagratinerad fläskfilé



Då var det dags att vara ledig imorgon igen! Inte dumt alls med alla röda dagar i almanackan den här våren, även om jag inte riktigt förstår när jag ska bli klar med allt som behöver bli klart på jobbet innan semestern.

Vi passade på att äta en god middag och korka upp en flaska rosé denna tisdagskväll. Man får ju passa på liksom. Imorgon tänkte vi fira nationaldagen på Klädesholmen. Fira och fira föresten. För mig känns nationaldagsfirande fortfarande lite krystat, men vi passar på att göra en utflykt till Tjörn när vi ändå är lediga. Kanske hinner vi med Pilane också eller ett besök på Akvarellmuseet.

Här kommer receptet på kvällens middag. Till fläskfilén åt vi färskpotatis för första gången i år och det smakade väldigt gott! Ha en fin 6 juni allesammans!

Mozzarellagratinerad fläskfilé
4 portioner

600 g fläskfilé
1 msk smör
125 g mozzarella
250 g körsbärstomater
1/2 zucchini
1/2 kruka basilika
salt och nymalen svartpeppar


Sätt ugnen på 200 grader. Skär zucchinin i ganska tunna skivor. Halvera tomaterna och grovhacka basilikan. Täck bottnen av en ugnsfast form med grönsakerna och basilikan. Putsa fläskfilén och skär i ca 2 cm tjocka skivor. Bryn köttet i smör och lägg i formen ovanpå grönsakerna. Skiva mozzarellan och toppa köttet med osten. Krydda med salt och peppar. Gratinera mitt i ugnen 15 minuter.

Servera tillsammans med potatis, sallad och eventuellt en gräddsås. Skyn blir god så sås är inte nödvändigt.

1 kommentar:

Kim sa...

Fint att planera att passa på att göra utflykter tycker jag. Man vill ju inte sitta där halvvägs in på den lediga dagen och "vi borde hitta på något..."
Äter sällan fläskfilé, men blev ruskigt sugen nu...