måndag 25 juni 2012

Semester och frukostprojektIdag är det min första semesterdag och vad passar då bättre än ihållande regn och en sjuk dotter? Låter deppigt, men det är faktiskt inte så illa som det låter. Dottern är på bättringsvägen och det där regnet är en perfekt ursäkt för mig och barnen att gå omkring i pyjamas hela dagen, spela tv-spel och ha det allmänt mysigt. Om det här vädret håller i sig hela semester lär jag hinna tröttna på sovmornar och tv-häng men idag njuter jag!

Inför semestern gör jag alltid upp planer för vad jag ska passa på att göra. Jag skriver listor, jag är en riktig listmänniska och sedan prickar jag av allt eftersom. Oftast är jag ganska dålig att följa mina listor, men att planera är enligt mig halva nöjet med semester.

Jag har listat vilka böcker jag ska läsa och vilka utflykter jag vill åka på. Jag har även skrivit upp några filmer jag vill se annat annat smått och gott. Mina matplaner består främst i att göra lyxiga frukostar. Är det något jag prioriterar bort till vardags nu för tiden, så är det frukost. Innan jag fick barn, tog jag frukosten på störta allvar. Jag är för bövelen hälsovetare och vet mycket väl hur viktigt det är med frukost! Nu för tiden hinner jag inte mer än en rostad macka i farten, men på semestern ska jag passa på att njuta av långa och goda frukostar.

Jag går emellanåt in på 365 days of brakfast och låter mig inspireras av fina bilder och goda grejer. Nu kommer jag kanske inte leva upp till den nivån, men jag ska i varje fall testa nya saker och framför allt försöka vara lite nyttig. Idag åt jag müsli med färska blåbär, juice och en ostmacka. Jag tror min kropp fick en näringschock av det där, men det är bara början. Här ska lagas smoothis, bakas bröd och göras äggröror så det står härliga till. Jag ska äta gröt och färska bär och annat som gör magen glad. Det här kommer bli riktigt bra. Ni som har bra tips på riktigt goda frukostar, skriv gärna en kommentar så lovar jag att testa!

Nu ska jag återgå till att leka och gosa med mina fina barn. Återkommer snart med receptet på en underbar jordgruppstårta. Glad sommar kära läsare!

2 kommentarer:

KIm sa...

Jag älskar också att skriva listor. Men är inte så duktig på att följa listorna sen...
Jag är sämst på frukostvariation. Vardag: rågbröd med smör på jobbet. Helg: Yoghurt eller smoothie + macka. MEN ibland glimmar det till och jag gör fruktsallad på helgen. Så det är nog mitt bästa tips!
Testat davosgröt några gånger och gillat, så det kan kanske vara kul att testa?

Helena mitt i smeten sa...

Åh, tack för dina tips! Ska göra både fruktsallad och davosgröt så snart som möjligt.