tisdag 10 juli 2012

Jag klagar inte

Jag har det mycket bra på min semester. Mig bekommer det inte inte det minsta att det är mer regn än solsken. Jag har fullt upp med att njuta av min ledighet ändå. Jag hänger med barnen, läser böcker, träffar vänner och just nu är svärmor här och förgyller vår tillvaro. Jag har utan tvivel världens bästa svärmor och barnen har tillika världens bästa farmor.

Igår kväll var svärmor barnvakt en stund så att jag och Ola kunde smita iväg till Tapasbaren med Josefine och Micke. Där åt vi goda tapas och drack öl och vin till sent på natten. Så idag är jag lite trött. Maten på Tapasbaren var god, men jag hade förväntat mig fler alternativ på menyn både vad gäller tapas och drycker. Hur som helst var jag mätt och nöjd vid kvällens slut, även om det nog snarare var så att Olas historia om sin korta karriär som kapten på en pråm var det som var kvällens höjdpunkt (en historia som för övrigt förtjänar ett eget inlägg men tyvärr har inte Ola någon blogg. Än.)


I söndags åkte hela familjen plus svärmor till Tjörn. Vi åt lyxlunch på Restaurang Vatten. Mycket gott. Dessvärre var en av de korta medlemmarna i vår familj inte så nöjd med att inta en stilla lunch på bryggan. Han gjorde sitt yttersta för att vi skulle bli medvetna om hans missnöje. Var tionde sekund utbrast han "Jag fryser!", eller "Jag gillar inte de här köttbullarna!". Mycket stressande. Farmor ordnade fram en svart filt åt honom och den slängde han över huvudet och det fick åtminstone tyst på honom. Lillasyster ville naturligtvis härma sin storebror och slängde därför min svarta kofta över huvudet. Resten av lunchen åt vi alltså tillsammans med två korta människor i burka. Typ.


Eftermiddagen spenderade vi delvis på stranden bredvid Restaurang Vatten och på Pilane. En ganska annorlunda konstupplevelse där skulpturer trängs med gråa får mitt i grönskan. Solen sken, fåglarna kvittrade och fåren bräkte, det var onekligen idylliskt. En del konstverk var mäktiga och/eller fina, andra förstod jag inte alls, men hela upplevelsen var fantastisk. Ett utflyktsmål jag absolut kan rekommendera.


Sist men inte minst vill jag berätta om besöket på Lilla Linné i fredags. Jag var där med de finaste vännerna L och K. Vi åt av deras svenska tapas och drack goda drinkar. Särskilt god var havskräftssoppan med krutonger. Jisses vilken god soppa! Jag åt även pilgrimsmussla med blomkålspuré och en linssallad. Gott, men de rätterna kunde inte riktigt mäta sig med soppan. Det kunde däremot den Cosmopolitan som jag tog som efterrätt. Det här med att gå ut och dricka drinkar med mina vänner är något jag gör alldeles för sällan. Hoppas verkligen det blir ändring på det nu!

Nu ska jag titta lite på Madicken och äta kexchoklad. Imorgon firar vi Lillasyster som fyller 4 år. Tjoho!


5 kommentarer:

Josefine sa...

Ja alltså pråm-historien är med på min topp 3-lista över roligaste historier jag hört! Jag vill höra den igen!!!

Kim sa...

När tänker Ola skaffa blogg då? Ola? Hallå?

Lilla Linné är ju, som du säkert vet, ett av mina favohak. Det verkar som om de har bytt meny sen sist, för den där soppan har jag minsann missat... måste.gå.genast.

Anonym sa...

Helena! Lena berättade just att du har blogg! Perfekt sommarläsning när jag nu ska ta igen vad jag missat! Jordgubbstårtan ser gudomlig ut.... Viveca

Helena mitt i smeten sa...

Josefine: Ja vi får be om en repris nästa gång vi ses allihop!

Kim: Ola har haft planer på att skaffa blogg länge, men det blir visst inte av. Jag ska peppa honom nu under semestern! Ang. Lilla Linné föreslog jag faktiskt att vi skulle äta där, just för att du lovordat stället flera gånger. Och du hade rätt, det var riktigt bra! Förstår att jag kan lita på din smak när det gäller restaurangtips :)

Viveca: Välkommen hit!

Littledessert - Recept och Webbshop sa...

Underbart!