måndag 23 juli 2012

Hemmagjord rabarbersaft


I början av sommaren gjorde jag rabarbersaft. Jag provade ett nytt recept med lime och det blev så otroligt gott. Saften smakar lika mycket lime som rabarber och smakerna kompletterar varandra väldigt fint. Jag gillar också färgen på den här saften. Den ser helt enkelt hemmagjord ut.

Rabarbersaft med smak av lime
1 1/2 liter

1 kg rabarber
1 1/2 liter kokande vatten
6 1/2 dl strösocker
2 lime, saften och skalet

Koka upp vattnet. Skiva rabarbern och lägg rabarberbitarna i en stor kastrull. Häll det kokande vattnet över och tillsätt limeskal och limesaft. Låt stå och dra i rumstemperatur i ett dygn.

Sila saften genom en silduk eller ett durkslag och häll tillbaka den klara vätskan i kastrullen. Tillsätt socker och värm under omrörning tills sockerkristallerna har löst sig. När saften är 80 grader (använd en termometer) är den klar. Häll saften på rengjorda, varma flaskor, ända upp till kanten och förslut direkt.

Inga kommentarer: