tisdag 25 september 2012

Enkelt och gott

Idag gjorde jag pasta med pesto till middag. Tänk att något så enkelt kan vara så gott! Extra gott med hemmagjord pesto och den som jag brukar göra med solroskärnor är riktigt bra. Jag justerade receptet något den här gången, ökade på med olivolja och minskade på vitlöken och det blev faktiskt bättre. Ångande het pasta och nyriven parmesan till det och lyckan är stor.


Annat som kan göra en lycklig är att bo på hotell. Helgen som kommer ska jag och Ola bo på Ronnums Herrgård utanför Vänersborg och det ska bli riktigt skönt. Barnen ska vara hos sin mormor och morfar, medan vi äter gott och sover ut. Den här hösten har börjar så otroligt intensivt, så vila är precis vad jag behöver.

Någon som varit på Ronnums Herrgård och vet om det är ett bra ställe? Restaurangens 3-rättersmeny ser åtminstone lovande ut.

5 kommentarer:

Emma - Byemma sa...

Tack för tipset på den nötfria peston. Perfekt när jag har middag i morgon där en gäst är allergisk mot det mesta.

/ En ny läsare - Emma

Helena mitt i smeten sa...

Välkommen hit Emma! Kul att du hittade ett passande recept :)

Emma - Byemma sa...

Det blev inte peston igår. men den ska testas!;)
Ha en bra dag!

Kim sa...

Har aldrig gjort pesto själv, kanske borde jag skämmas? :) Det är ju inte så avancerat egentligen. Men har snöat in helt på en variant från Garant med kronärtskocka...
Ser fram emot att höra om herrgården, alltid kul med utflyktstips.

Helena mitt i smeten sa...

Emma: Gör det! Och ha en bra dag du också!

Kim: Jag är lite dålig på att uppdatera just nu, men det ska komma ett inlägg om Herrgården är det tänkt.