torsdag 2 januari 2014

Nytt och härligt

Det var ett tag sedan jag skrev något här på bloggen, men nu är det ett nytt fräscht år och jag tänkte blir lite bättre på att blogga 2014. Med start idag. Jag tänkte till och med skaffa mig en ny fräsch blogg någon gång snart. Jag tror att åratal av tjat på Ola, att hjälpa mig göra bloggen snygg kan ha gett utdelning för nu har han faktiskt börjat skissa på en design åt mig. (Jag är ju för fasiken gift men en webb-ad, då har man väl ändå rätt till att ha en snygg blogg?!)

Hur som helst, nu när det är nytt år och allt kan det vara ett bra tillfälle att önska och lova lite inför framtiden. Förra året lovade jag att jobba mindre och njuta mer och med facit i hand kan jag konstatera att jag lyckades leva upp till 50% av mina löften. Jag har faktiskt njutit mer och det är jag mycket nöjd med. Det där med att jobba mindre är något jag får ta med mig till det här året. 2014 ska bli ett år med mer fritid!

Jag även klurat på matrelaterade löften för det nya året. Jag har nämligen som ambition att laga mer vegetarisk mat (det är jag inte ensam om, har läst många bloggar med det löftet!). Minst en dag i veckan ska bli kött fri men gärna fler. Vi har den senaste tiden varit ovanligt köttfixerade och måste bli ändring på det. Har precis klickat hem en vegetarisk kokbok och alla verkar hylla, ser mycket fram emot när den dimper ner i brevlådan.

Jag ska också bli bättre på att ta hand om rester. Har väldigt dåligt samvete över all mat vi slänger, även om vi redan under föregående året blev bättre på att äta rester. I år ska jag bli bättre på att ta med mig matlåda till jobbet, det kan nog göra susen för min ekonomi.

Erika föreslår att man ska ha som mål att lära sig tycka om något nytt under året, t ex en ingrediens, dryck, maträtt eller krydda. Det kan nog vara en bra idé för mig som planerar att äta mer vegetariskt för det är ganska många grönsaker jag inte gillar när jag tänker närmare efter. Så mitt mål är att börja gilla selleri och fänkål, för de är väldigt vanliga och det hindrar mig lite att jag tycker det är så fasligt äckligt. Speciellt selleri. Finns det någon god mat med selleri? Finns det någon snäll rätt med selleri som det kan vara bra att börja med? (Fy, jag ångrar redan det här...)

Ett sista mål kommer här och det är att baka mer bröd. Det är ju så enkelt och blir så otroligt mycket godare än köpebröd, så det ska väl inte vara några problem att leva upp till det målet.

Gott nytt år på er! Vad har ni för löften/mål för 2014?

2 kommentarer:

Kim sa...

Gott nytt år Helena!
Mer vego satsar jag också på. Och BRA kött.
Stjälkselleri - för sig själv tycke rjag det smakar skit rent ut sagt, men som smaksättare i tex köttfärssås inbillar jag mig att det funkar och ger bra smak.

Helena mitt i smeten sa...

Haha! Inte bara jag som tycker selleri smakar skit alltså! Bra, då litar jag på att jag ändå kan gilla det i små mängder i köttfärssås. Det ska jag prova nästa gång!