tisdag 12 juli 2016

Favoriträtt med rostade grönsaker och halloumi


Det här är en av mina favoritmaträtter för tillfället. Den är somrig och fräsch och lyxig på samma gång. Trots att det är ganska många komponenter går rätten ändå enkelt att sno ihop. Jag kan äta det här hela sommaren. Receptet kommer från ICA.



Ingredienser
400 g halloumi
65 g färsk spenat
900 g potatis
3-4 morötter
2 rödlökar
250 g grön sparris
2 msk olivolja
salt och peppar

Basilikaolja
1/2 kruka basilika
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja

Citronyoghurt
2 dl turkist yoghurt
1/2 citron, skalet
ca 2 msk hackad persilja
salt och peppar

Sätt ugnen på 225 grader. Skär potatisen i mindre bitar. Skala och skär eventuellt stora morötter i mindre bitar. Lägg potatis och morötter i en ugnsfast form, blanda med 1 msk olivolja och krydda med salt och peppar. Rosta i ugnen i 15 minuter. 

Skala och klyfta rödlöken. Skär bort den nedersta delen på sparrisen. Lägg lök och sparris tillsammans med potatisen och morötterna och rosta i ytterligare 10 minuter. 

Gör basilikaoljan medan grönsakerna rostas. Skala och pressa vitlöken. Hacka basilikan och blanda den med vitlöken och oljan. Blanda sedan ihop alla ingredienser till citronyoghurten. Smaka av med salt och svartpeppar. 

Skär halloumin i skivor och stek dem i en ganska het panna i olivolja. Servera halloumin med de rostade grönsakerna, spenaten och citronyoghurten. Ringla basilikaoljan över. 

Inga kommentarer: