Idag slängde jag ihop morotsmuffins när jag fick besök. Detta är en egen variant som visade sig fungera. De blev saftiga och lagom kryddiga. Idag hann jag inte göra frosting, men det hade narurligtvis gjort dem ännu godare! Räcker till 12 stycken.
2 ägg
2 dl socker
75 g smör
3 ½ dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 tsk kanel
2 msk mjölk
1 finriven morot
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör och socker fluffigt. Tillsätt ett ägg i taget och vispa till en slät smet. Blanda mjöl, bakpulver och kanel separat och tillsätt det sedan i äggsmeten. Vispa igen. Rör i mjölk och den rivna moroten. Klicka i smeten i muffinsformarna så att de fylls till 3/4. Grädda mitt i ugnen, ca 15 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar