söndag 23 november 2008

Världens godaste gryta

Den här grytan har jag gjort många gånger. Den är riktigt fransk i smaken och passar perfekt att värma sig med nu i november. För en gångs skull har jag ett vintips också. Robertson (2000) passar utmärkt till.

Fransk köttgryta

6 portioner

1 kg grytbitar av nötkött, gärna högrev
200 g tärnat rimmat bogfläsk
smör till stekning
salt och peppar
timjan
5 dl rödvin
200 g smålökar
200 gram champinjoner
majsena

Bryn allt kött i smör i stekpanna eller stekgryta. Krydda med salt, peppar och timjan. Slå rödvinet i grytan. Låt allt puttra i ca 30 minuter. Bryn lökarna och champinjonerna och lägg även dem i grytan. Låt puttra vidare tills köttet är mört. Smaka av. För en simmigare sås, red av den med majsena.Koka upp under omrörning. Servera med kokt ris eller pressad potatis och en grönsallad.

Inga kommentarer: