Det här är ett perfekt recept, som jag tyvärr inte kan ta åt mig äran för. Anna Bergström (som jag bloggat om här) har komponerat receptet och jag hittade det på alltommat.se. Här läggar man alla ingredienser i en långpanna och medan det tillagas kan man göra annat. Det bästa är att det känns lyxigt, trots att ingredienserna är vardagliga. Dessutom går det bra att byta grönsakerna mot det man har hemma. Idag gjorde jag en variant med palsternacka, men utan zucchini och oliver. Mmm, det var gott!
Annas örtkyckling
5 portioner
5 kycklingklubbor
2 msk olivolja till långpannan
200 g zucchini i bitar
2 rödlökar, i klyftor
2 röda parikor, i bitar
2 morötter, i bitar
4 potatisar, i klyftor
8 vitlöksklyftor
15 svarta oliver
2 tsk flingsalt
svartpeppar
1 msk timjan
2 tsk rosmarin
3 dl torrt vitt vin
2 msk olivolja
Ta fram en stor ugnslångpanna och smörj den lätt med olivolja. Lägg i frysta (obs! otinade) kycklingklubbor och alla grönsakerna i stora bitar. Morötterna kan skäras i långa bitar, squash och paprika likaså. Rödlöken skärs i klyftor. Om du vill ha potatis med (gott!) så skala den och skär i båtar på längden. Strö över oliverna och hela vitlöksklyftor. Salta och peppra rätt rejält. Strö över torkad timjan och rosmarin. Häll på vinet och avsluta genom att ringla över lite olja. Sätt in i 200° ugnsvärme i 50–60 minuter. Sänk eventuellt värmen mot slutet.
2 kommentarer:
Det här lät gott! Måste testas!
Vad fin din blogg är...kan du sånt här?! Jag vill också ha en så fin blogg! Kram
Det var inte alls svårt. Maken kan nog hjälpa dig mé!
Skicka en kommentar