torsdag 8 januari 2009

Rosmarinkyckling med fetaröra

Jag igår komponerat ett recept med kyckling och fetaost, inte helt olika det jag gjorde för ett tag sen. Jag har med det här, trots att det inte passar i mitt "billig mat tema", bara för det blev så gott. Det bildas en jättegod sky, när kycklingen steks i ugnen. Häll den över pastan, det blir jättegott!


3-4 kycklingfiléer
1 msk smör eller olja
2 vitlöksklyftor
2 msk citronsaft
2 msk honung
1 tsk rosmarin
salt och peppar
2 dl crème fraiche
200 gram fetaost

Sätt ugnen på 225 grader. Skär kycklingfilén i mindre bitar. Stek dem i smör eller olja i en stekpanna tills de fått lite färg. Lägg kycklingbitarna i en ugnsfast form. Ringla över honungen och häll citronsaften i formen. Krydda med rosmarin, salt och peppar. Skala vitlöksklyftorna och krossa dem. Lägg klyftorna i formen. Tillaga filébitarna i ugnen i ca 15 minuter, tills de är genomstekta. Blanda under tiden ihop fetaröran. Smula ner fetaosten i en skål. Tillsätt crème fraiche, salt och peppar. Blanda, klart.
Servera fetaröran till kycklingen tillsammans med risonipasta och en grönsallad.

Inga kommentarer: