onsdag 25 mars 2009

Mjölkfria våfflor


Idag är det våffeldagen! I vår familj äter vi ofta våfflor, så det blir nog inte glädjeyra när jag plockar fram laggen idag. Men jag är inte sen med att följa traditioner, så länge det involverar sylt och grädde, i varje fall!

Tänkte dela med mig av det här mjölkfria receptet på våfflor. Det kommer från Marcus Samuelssons kokbok "Streetfood". När E var liten, var han mjölkproteinallergisk (det har växt bort nu) och i och med det kunde vi inte köpa våffelmix i affären längre. Det här receptet ger våfflor som är lite frasiga och sega samtidigt. Jag tycker de är jättegoda.

Ha en bra dag!

Mjölkfria våfflor

Väldigt många

9 dl vetemjöl
1 dl maizena
1 1/2 dl socker
1 tsk salt
1 liter vatten
6 ägg
170g mjölkfritt margarin

Blanda mjöl, maizena, socker och salt i en bunke. Tillsätt vatten, ägg och smält margarin. Vispa ihop till en jämn smet. Grädda i våffeljärn tills de är gyllenbruna. Ät våfflorna med din favoritsylt (och glass eller grädde!)

2 kommentarer:

Marie sa...

Wow vilken snygg sida!
Skall prova de mjölkfria våfflorna, min dotter är också allergisk mot mjölkprotein.
När växte det bort på din son?

Anonym sa...

Det är laktos i maizena för de som är laktosintoleranta också!

/H