måndag 16 mars 2009

Nu har jag bestämt mig!


Nu ska bloggen heta "Helena, mitt i smeten". Jag tycker det är ett passande namn, med tanke på den röra, eller snarare, det smärre kaos det blir när jag lagar mat. Egentligen är jag väldigt fåfäng, men jag har bestämt mig för att sluta låtsas att jag är någon slags prydlig hemmafru som kan allt och lyckas med allt. För i sanningens namn, är det nog precis tvärt om. Hellre roligt, än perfekt får bli min devis framöver.

Idag lagade jag kyckling med fetaost till middag. Det blev en variant på "allt-i-ett-receptet" jag bloggade om för ett tag sedan. Detta blev också gott, den kalla såsen med dijonsenap lyfte rätten flera snäpp. E blev också glad av att jag inte bara huserade i köket hela eftermiddagen, som jag brukar. När kycklingen stod i ugnen, kunde jag leka Vanibulls med honom. Det är en lek han hittat på, där man är olika Starwars figurer som letar efter skatter och jagar ondingar. Nästa gång ska jag kalla maträtten "Anakin-kyckling", så kanske han äter mer också!

Rostade rotfrukter med kyckling

4 portioner

4 kycklingklubbor
5 potatisar
3 morötter
4 palsternackor
2 rödlökar
4-5 vitlöksklyftor
1 ½ tsk salt
2 krm svartpeppar
½ msk torkade örtkryddor (jag använde timjan och rosmarin)
1 msk olja
50g rucolasallad
150g fetaost

Sås
2 dl turkisk yoghurt
1 msk dijonsenap
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk flytande honung
1 krm salt

Sätt ugnen på 225 grader. Lägg kycklingklubborna på en plåt. Skala potatis, palsternackor, morötter och löken. Skär dem i bitar. Skala vitlöken och krossa klyftona lätt genom att pressa knivbladet mot dem. Lägg rotfrukterna och vitlöken på plåten med kycklingen. Strö över salt, peppar och örtkryddor och ringla över oljan. Tillaga mitt i ugnen i ca 45 minuter. Blanda ingredienserna till såsen. Strö rucola och smulad fetaost över kycklingen och grönsakerna. Servera med såsen.

2 kommentarer:

Leila sa...

Det blir väl jätte bra med nya namnet!Kul!

who? sa...

Tack för det Leila!