måndag 20 april 2009

Tacokryddad köttfärssoppa


En gråmulen dag och då passar det ju faktiskt bra med soppa. Inte för att vädret egentligen hade något att göra med valet av middagsmat. Sanningen är att det här var det enda jag kunde komma på att laga med de begränsade varor vi har hemma. Vi har slutat handla. Nej, det stämmer inte för vi är i affären varje dag, men då köper vi det vi behöver för att klara oss till nästa dag. Ingen planerar, ingen har lust och panka är vi också. Tur då att det finns lite konserver i skafferiet!

Inspiration till den här soppan fick jag från ett recept på den här bloggen. Jag fick ändra lite, för jag hade ju inte alla ingredienser hemma. På den här bloggen fick jag veta hur man gör egen tacokrydda och det var ju bra, eftersom det inte fanns hemma. Nästa gång ska jag gör med majs och nachochips till, men soppan var lyckad även utan.

Tacokryddad köttfärssoppa

4 port

300 g nötfärs
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
8 dl vatten
500 g krossade tomater
1 grönsaksbuljongtärning
2 msk tacosås
1 tsk tomatpuré
1 tsk chilipulver
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk spiskummin
1 1/2 salt
1 tsk socker
1 burk (400g) stora vita bönor

Till servering:
1 dl crème fraiche

Skala och hacka löken och vitlöken. Stek löken glansig i olivolja i en gryta. Bryn därefter köttfärsen. Slå på vatten, krossade tomater, tacosås, tomatpuré och kryddor. Smula i buljongtärningen. Koka soppan i 10 minuter. Tillsätt bönorna mot slutet och låt dem bli varma. Servera soppan med crème fraiche och gott bröd eller nachochips.

1 kommentar:

Anonym sa...

Den serjätte god ut!!!!har aldrig ätit en sån soppa...