onsdag 6 maj 2009

Det här är farligt!


Igår bakade jag och E kakor. De är galet goda! Jag vet inte hur jag ska bära mig åt för att sluta äta av dem. Ja, förr eller senare tar de ju slut, men det vore lämpligt om det fanns några kvar när E kommer hem från dagis. Borde skaffa en kakburk med lås och sen låta O lägga nyckeln på ett smart ställe (vilket innebär att ingen någonsin hittar den igen. Många, många, många saker har försvunnit i vårt hem på det sättet...)

Receptet kommer från Allt om mats Festspecial som damp ner i brevlådan förra veckan. Det står att det ska bli 75 kakor, men jag förstår inte hur det ska gå till. Nog för att jag och E åt en del av den underbara degen men inte SÅ mycket?! Jag fick inte ihop mer än ca 40 kakor :-/ Jag gräddade inte kakorna förrän igår kväll, och när de var klara smaskade jag och O i oss ett gäng. När jag väl skulle lägga dem i en burk, fyllde de bara botten på den... (Se bild ovan) Hmm, undra vad E kommer tänka när han ser det... Detta blir kanske det tillfälle då han förstår att hans mamma är en missbrukare, av kakor!

Här är receptet. Prova det, om du vågar!

Limeknappar
ca 75 stycken

1 lime
2 1/2 dl vetemjöl
3/4 dl strösocker
100 g smör

Garnering:
1/2 dl pärlsocker
några droppar grön hushållsfärg

Skölj limen noga i ljummet vatten och riv skalet. Blanda limeskal, mjöl, socker och smör till en deg, gärna i matberedare. Dela degen mitt itu och forma till rullar, ca 35 cm långa och 3 cm i diameter. Färga pärlosockret grönt med hushållsfärg. Rulla rullarna i sockret och lägg dem kallt i 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Skär rullarna i skivor och lägg kakorna på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt kakorna kallna på galler.

1 kommentar:

CamillaB sa...

=) =)
Här är en kakmissbrukar till...
Nu hoppas att jag glömt att jag läst detta inlägg till att jag kommer hem från jobbet ;-)Annars blir det farligt.