torsdag 21 maj 2009

En enkel och lyckad meny

Maten jag överraskade O med häromdagen blev lyckad. Jag bjöd på couscous med räktsatsiki och till efterrätt gjorde jag gratinerade hallon, som jag bloggat om tidigare. Bägge rätterna var väldigt lättlagade och mycket gick att förbereda. Det är sällsynt i det här hushållet, men middagen kom på bordet utan någon dramatik eller hungerpanik och det var precis det jag hoppades på. Tyvärr strular min kamera för tillfället, så bilderna får jag ladda upp senare.

Couscous med räktsatsiki
4 portioner

3 dl couscous
6 dl hönsbuljong
2 avocador
1 gul paprika
50 gram rucola

Räktsatsiki:

250 gram räkor med skal
1/2 gurka
2 dl medelhavsyoghurt
1 pressad vitlöksklyfta
2 krm salt
1 krm svartpeppar

Koka couscous i buljongen enligt anvisningen på förpackningen. Dela, gröp ur och tärna avocadorna. Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Skölj rucolan. Blanda couscous med avocado, paprika och rucola i en skål. Skala och dela räkorna. Grovriv gurkan och pressa ur saften noga. Blanda yoghurt med räkor och gurka. Smaksätt med vitlök, salt och peppar. Servera couscousen med räktsatsiki och citronklyftor.