söndag 28 mars 2010

Gula macarons till påsk




Igår bakade jag macarons igen och jag gjorde dem gula och fina för att passa till påsk. Men eftersom det var min systers födelsedag, lade jag dem i en ask och gav till henne istället. Den här gången blev de ganska fina, men tyvärr var de för torra i konsistensen. Tänk att det ska vara så svårt att få dessa kakor bra! För att mala mandeln använde jag matberedaren och då blev det riktigt bra. Tidigare har jag kämpat med en urkass mandelkvarn, men det lär jag inte göra igen. Fyllningen smakar citron för att passa till det gula temat. Receptet är väldigt enkelt och väldigt gott. Receptet på själva macaronsen finns här.

Smörkräm med lemon curd
Räcker till ca 30 macarons

100 g osaltat smör
4 msk lemon curd
2 msk florsocker

Rör samman smör och lemon curd. Sikta ner florsockret i smörblandningen och rör om igen. Klart!

3 kommentarer:

Remsan sa...

Så fina macarons! Kan man önska sig en sån där fin presentask full av dem?

Helena mitt i smeten sa...

Visst är det kul med ätbara presenter?! Jag gör gärna fler!

Ebba sa...

Dom ser superfina ut, tänkte testa till helgen. Men hur får du själva macaronsen gula? Krämen emellan färgas kanske av citronen, men resten? Gul karamellfärg? :)