onsdag 18 augusti 2010

Kyckling med tomater och balsamvinäger


Det här receptet kommer från ett litet häfte från Coop. Ibland är det guld värt med inspirationen man hittar i mataffären och igår var en sådan dag då jag inte hade en aning om vad jag skulle handla.

Den här kycklingrätten är en av de godaste jag ätit på länge. Den kändes riktigt lyxig och skulle funka fint som bjudrätt. Kanske ska skicka iväg en inbjudan till några hungriga vänner snart...

Kycklingrullar med tomater i balsamvinäger
6 portioner

900 g kycklingbröstfilé
750 g körsbärstomater
4 vitlöksklyftor
1 dl olivolja
1/2 dl balsamvinäger
1 tsk svartpeppar
1 msk flingsalt
250 g mozzarella
basilikablad

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg tomater och skivad vitlök i en rymlig ugnsform. Tillsätt olja, balsamvinäger, svartpeppar och lite salt. Låt stå i ugnen 10 minuter. Dela kycklingfiléerna till två tunna filéer vardera. Salta och peppra filéerna, lägg på en skiva mozzarella, basilikablad och rulla ihop. (Jag stack ner en grillpinne i varje kycklingrulle för att få dem att hålla ihop.) Lägg kycklingrullarna på tomaterna med skarven neråt. Salta och peppra. Låt stå i ugnen ytterligare 15 minuter. Servera pasta till.

3 kommentarer:

Så som livet är sa...

Ser gott ut!
Härliga färger.
MUMS MUMS som alltid då man kikar in hos dig.

Camilla sa...

Detta ska jag testa...låter smaskigt och ser så fräscht ut!

Helena mitt i smeten sa...

Den här rätten var väldigt väldigt god!