söndag 26 september 2010

Bacon+kantareller=sant



Det mesta i köttväg skulle jag kunna avstå. Jag föredrar helt klart fisk och grönsaker framför en stadig köttbit. Vad jag däremot inte kan tänka mig att leva utan är bacon. Jag tycker det är så himmelskt gott! I synnerhet om baconet är stekt riktigt hårt så att det blir som rökiga och köttiga små chips. Perfekt att strössla över en sallad eller en soppa. Eller varför inte blanda ner i en pastarätt med kantareller och grädde? Det går ju inte att misslyckas! Den här såsen innehåller dessutom en skvätt balsamvinäger vilket piffar upp rätten ytterligare ett snäpp.

Pastasås med bacon och kantareller
2 portioner

1 paket bacon
200 g kantareller
1 msk smör
1 1/2 dl grädde
1/2 dl vatten (använd gärna pastavattnet)
1/2 msk balsamvinäger
1 msk hackad basilika (jag använde fryst)
nymalen svartpeppar
ev lite salt

Skär baconet i små bitar och stek det hårt. Låt rinna av på hushållspapper så att baconet blir knaprigt. Smält smöret i en stekpanna och tillsätt de rensade kantarellerna. Stek några minuter till vätskan kokat in. Tillsätt grädden och vattnet och rör om. Smaksätt såsen med balsamvinäger och svartpeppar. Rör i bacon och basilika på slutet. Smaka ev av med lite salt. Servera till pasta.

5 kommentarer:

Emmas Kök sa...

Det ser och låter riktigt gott!

Cupcakesfluffan sa...

Ser så gott ut och sambon hade tokgillat de, både bacon och kantareller, hans favoriter

Helena mitt i smeten sa...

Ja det var verkligen gott!

tina sa...

Ljuvligt!

Helena sa...

Jag är också helt sjukt galen i bacon! När jag knapersteker bacon för att ha det i en sås står jag oftast och snacksar upp hälften innan jag hinner hälla över den stackars baconen i såsen...