tisdag 14 september 2010

Soppa och hembakat bröd


Idag har jag varit ledig från jobbet (ibland är det så välkommet när dagis stänger för utbildning!) och då har jag kunnat leka och mysa med barnen och naturligtvis lagat till lite goda grejer i köket. Inspirerad av Pickipicki som nyligen bloggade om soppa med gott bröd, gjorde jag precis det idag. Både soppan och brödet improviserades ihop av vad som fanns hemma i kylskåpet och båda blev lyckade. Här kommer receptet på soppan, brödet kommer imorgon.

Färgglad fisksoppa
4 portioner

400 g vit fiskfilé (jag använde kolja men t ex torsk eller sej går också bra)
1 liter vatten
2 fiskbuljongtärningar
2 potatisar
2 morötter
2 palsternackor
1 bukett broccoli
1/2 gul lök
1 stor vitlöksklyfta
1 dl crème fraiche
2 msk hackad dill
1 tsk salt
vitpeppar

Skala och skär potatisen, morötterna och palsternackan i munsstora bitar. Koka upp vattnet och buljongen och tillsätt grönsakerna. Skala och hacka löken och vitlöken och tillsätt även detta i buljongen. Låt koka ca 7 minuter. Skölj och skär broccolin i små bitar. Låt koka med de andra grönsakerna några minuter. Tillsätt fisken, skuren i 2X2 cm stora bitar. Sänk värmen och sjuda soppan i 3-4 minuter, tills fisken är genomkokt. Vispa i crème fraiche och krydda med salt, peppar och dill. Servera ett gott bröd till soppan.

4 kommentarer:

Cupcakesfluffan sa...

Soppa med hembakat bröd är inte helt fel en sådan regnig och blåsig höstdag som det är idag

Erika - Bakglädje sa...

Det var faktiskt länge sen vi åt soppa och bröd. Vad sugen jag blev. Soppan ser jättegod ut och så ser jag fram emot bilder på brödet imorgon. :-)

Helena sa...

Åh den här soppan måste jag testa, har letat efter ett bra recept på fisksoppa.
Fin blogg du har!

Helena mitt i smeten sa...

Ja den här soppan är verkligen!

Helena: Tack för den fina komplimangen :-)