lördag 6 november 2010

Tre kokböcker rikare

Jag har varit på mässa igen. Den här gången var det en Hem och villa-mässa, som min snälla pappa hade fribiljetter till. Jag hade nog inte gått på mässan om det inte var gratis, för jag har ingen villa och lägenheten vi bor i kan knappt kallas hem längre, snarare lagerlokal med sängplatser. (Ja, jag är lite grinig över att vi bor trångt.) Jag och O utgjorde inte riktigt målgruppen för denna mässa full med värmepumpar, utomhusjacuzzi och larmanordningar. Men, där fanns en köksavdelning och intill den en hel del utställare med smakprover av olika slag. Vi provade ostar och yoghurt och pepparkakor och korv och gott var det. Jag föll för frestelsen och köpte med mig ost, bland annat en getost från Jämtland. Den ska jag snart provsmaka med en klick fikonmarmelad till.

Österhagens glass sålde kulglass och det kunde vi inte motstå. Jag har hört talas om denna glass, gjord på gammaldags sätt utan tillsatser. Jag misstänkte att det skulle vara gott, men var inte beredd på att glass kunde vara så gott! Vaniljglassen var min favorit för den var så smakrik. Glassen säljs på Konsum här i Majorna, så det blir inte allför besvärligt att få tag på den igen som tur är.



Bäst av allt var bokrean som fanns inne på mässan. Alla böcker kostade 25 kronor och där fanns ett stort antal kokböcker att välja på. Är det något jag är svag för här i livet så är det kokböcker! Jag slog till och köpte tre stycken. Monikas bästa menyer för vintern och Monikas bästa menyer för våren. Två jättefina böcker av Monika Ahlberg. Den tredje valde O, en kokbok med bara ostrecept (intressant val av mannen med fetmaångest!).



Jo, just det ja. Det fanns en Champagnebar inne på mässan också. Det var ju en kul grej, men eftersom vi tagit bilen hoppade vi över den. Majoriteten av de andra besökarna åkte tydligen spårvagn för det dracks mycket bubbel och vin där inne. Sent på eftermiddagen var ljudnivån något högre och några lätta knuffar fick vi av vinprovande besökare som blivit lite ostadiga på benen. Jag tror inte utställarna klagade för det togs förmodligen ett och annat överilat beslut till inköp där bland montrarna, haha.

2 kommentarer:

Erika - Bakglädje sa...

Vad härligt med bokrea och få gotta sig i en massa kokböcker.

sana sa...

De måste var riktigt bra bok och finns massa fina recept inne :)