söndag 30 januari 2011
Bärgazpacho till efterrätt
Igår hade vi kompisar över på middag. Jag lagade en köttgryta och till efterrätt blev det en fin dessert med bär och lime. Grytan var god, men efterrätten var jättegod! Dessutom var den mjölkfri (om man utesluter den vit chokladen som garnering) och det är en bonus. Det brukar inte vara lätt att hitta recept på mjölkfria desserter. Det här kom från Laga Lätt.
Bärgazpacho med lime och mynta
6 portioner
1 lime
250 g frysta trädgårdsbär (jag använde blåbär och hallon)
250 g frysta jordgubbar
ca 15 myntablad
2 msk socker
4 msk vatten
2 tsk mörk rom (kan uteslutas)
20 g vit choklad
Riv skalet och pressa ut saften från limen. Mixa i en blender eller med en stavmixer bär, skal och saft från limen, mynta, socker och vatten. Smaksätt med rom. Häll upp i fina glas och garnera med hyvlad med vit choklad.
PS: Mitt förra inlägg var i högsta grad ironiskt. DS
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
6 kommentarer:
Åh det var grymt gott, både grytan och efterrätten. Tack så mycket.
Det låter gott. Bär kan aldrig vara fel.
coolt! gazpacho i vanlig form är ju en all time-favorit, så efterrätts-gazpacho kan ju inte vara fel någonstans!
Så mumsigt det ser ut
Låter supersmaskigt! Och en ganska nyttig dessert! Det är ju bra!
ÅH! Det här vill jag ha, vill ha, vill ha. Gärna nu på en gång!
Skicka en kommentar