fredag 25 februari 2011

Chokladmousse med hallon


Jag gjorde hallon- och chokladmousse till efterrätt idag. Det var gott tyckte jag, men barnen tyckte det var för mycket "vuxensmak". I morgon tänkte jag gå på matmässan Passion för mat. Fler som ska dit?

Hallon- och chokladmousse
4-6 portioner

1 dl hallon + hallon till garnering
2-3 msk florsocker
100 g mörk choklad (60-70% kakaohalt)
2 dl vispgrädde
2 äggulor

Mosa hallonen(spara några till garnering) och blanda med florsockret. Bryt chokladen i bitar och smält den i vattenbad eller i mikron. Vispa grädden hårt och rör i hallonen. Rör i en äggula i taget i chokladen. Rör ner hallongrädden, lite i taget. Klicka u moussen i 4-6 koppar eller glas. Låt moussen stå i någon timme i kylen till serveringen. Garnera med hallon.

Ett annat recept på chokladmousse hittar ni här. Mycket god!

4 kommentarer:

tina sa...

Hallon och choklad gillar jag.

Hoppas att du får en fin helg och ett kul besök på Passion för mat, önskar att jag bodde lite närmare!

charlotta sa...

jag ska dit, men det blir nog inte förrän på söndag tror jag! hoppas ni får en fin dag där!

Erika - Bakglädje sa...

Det låter väldigt gott. Choklad och hallon är en trevlig kombination.

Helena Ljunggren sa...

Hallon och choklad är en riktig fullträff!

Jag grämer mig idag att jag aldrig åkte till mässan i gbg. Grrr...men men det får bli nästa år istället :D