torsdag 24 februari 2011

Riktigt gott


När jag var sjuk rensade jag i min receptsamling. Den är gedigen. Förutom alla kokböcker (jag jobbar hårt för att få ihop en lika stor kokbokssamling som Nigella, men har en bit kvar...) och mattidningar, har jag en stor hög med recept som jag skrivit av eller rivit ut från tidningar eller skrivit ut från nätet. På datorn är en hel del recept bokmärkta för framtida bruk. Men det är svårt att hinna laga allt gott man stöter på! Alla dessa recept, så lite tid...

Nu gör jag ett seriöst försök att få lagat flera av dessa sparade recept. Jag har valt ut några favoriter och storhandlat ingredienser för en vecka framöver. Det ska bland annat lagas vegetarisk lasagne och chokladmousse med hallon de närmsta dagarna.

Men först ut kommer här ett recept på färsbiffar som jag lagade idag. En ganska lyxig torsdagsrätt, men väldigt enkel att göra. Och god, mycket god! Receptet skrev jag ut från Arlas hemsida 2004 (helt otroligt att jag sparat det så länge!)

Färsbiffar med getostyoghurt
4 portioner

500 g nöt- eller lammfärs
2 äggulor
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk dijonsenap
1 vitlöksklyfta
3/4 dl mellangrädde

Sås
2 dl turkisk yoghurt
100 g chèvre

Blanda färsen med äggulor, salt, peppar, senap och pressad vitlök. Tillsätt grädde lite i taget och blanda till en jämn färs. Forma 8 biffar. Stek dem i smör och olja i en stekpanna några minuter per sida. Mosa osten och och blanda den med matyoghurten. Servera biffarna med såsen, rostade rotfrukter och en grönsallad.

1 kommentar:

Emeliesmatdagbok.blogg.se sa...

:) Vässa armbågarna inför mässan imorgon bara och tips... förköp biljetter på nätet så slipper du stå i kö ;)
Ha de så skojj imorgon!