torsdag 10 mars 2011

Ny tidning och kyckling till middag


Idag låg det senaste numret av Allt om mat på hallgolvet när jag kom hem från jobbet. Det var ett trevligt inslag, denna gråa och trista dag. Min dag började med att jag försov mig och sen fortsatte bara eländet. Det urkassa vädret gjorde inte direkt susen för mitt humör heller. Bra då med lite matlektyr att bläddra i medan dottern leker med play-dough och sonen ritar små gubbar i tusental i sitt block.

Jag hittade ett recept i tidningen som lät gott, men jag hade inte alla ingredienser hemma så jag fick göra en egen variant. Det blev en god kycklingrätt med rosmarin och parmesanost i såsen. O korkade upp en flaska vin till middagen och då kändes inte den här dagen lika dålig längre.

I tidningen fanns faktiskt en hel del bra recept den här gången. Där finns både indiska och marockanska recept som jag blir nyfiken att prova. Jag har känt mig rätt trött på tidningen ett tag och tänkt sluta prenumerera, men jag vet inte vad jag i så fall skulle byta till. För utan prenumeration på mattidning vill jag inte vara. Vad läser ni för tidningar?

Kyckling med rosmarin- och parmesansås
4 portioner

4 kycklingfiléer
1 msk olja
1 msk smör
1 krm svartpeppar
1 dl vispgrädde
1/2 dl vatten
1 1/2 dl crème fraiche
1 dl riven parmesanost
2 tsk torkad rosmarin

Rostad potatis:
8-10 potatisar
1/2 msk flingsalt
1 msk olja

Sätt ugnen på 250 grader. Skrubba potatisarna i vatten och skär dem i bitar. Blanda potatisen med oljan och flingsaltet i en ugnsfast form. Rosta potatisen i ugnen i ca 20 minuter.

Skär varje kycklingfilé i tre bitar på längden. Stek dem i smöret och oljan ett par minuter per sida. Krydda med salt och peppar. Lägg kyckling åt sidan för att röra ihop såsen. Värm grädden, vattnet och crème fraichen och rör till sen slät sås. Riv ner parmesanosten och krydda med rosmarin. Lägg tillbaka kycklingbitarna och låt dem puttra i såsen utan lock ca 5 minuter. Servera kycklingen med den rostade potatisen och sallad.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Åh, det där såg gott ut. Potatis i ugn det älskar jag.

Josefine sa...

Innan läste jag Matmagasinet. Den var väl okej. Nu läser jag bara Elle mat & vin. Den gillar jag men den känns mer som nån sorts livsstilsmagasin än en regelrätt mattidning. Men där är alltid några recept som känns kul och bra.