onsdag 6 april 2011

Italienska köttbullar och tårta


Jag har inte lagat så mycket mat den senaste tiden och det beror på att jag har haft en massa jobb att göra. Jag brukar aldrig jobba hemma på kvällarna men nu har jag varit så illa tvungen. Jag har skrivit slutrapport om ett projekt som jag drev förra året och idag redovisade jag arbetet i nämnden. Jag var ganska nervös, för jag brukar inte vara i nämnden särskilt ofta, men det gick bra. Det gick jättebra till och med så nu är jag väldigt glad och lättad. Så glad att jag gick till Maxi och köpte en tårta.


E önskade köttbullar till middag så det fick det bli. För att piffa till dem lite blandade jag i parmesanost, basilika och vitlök. Det är så gott med parmesanost i köttbullarna! Medan jag stod vid spisen, satt mina söta barn och pusslade tillsammans. Annars är deras nya favoritaktivitet att lyssna på "In the club" på repeat och dansa som galningar.


Här kommer receptet på de goda köttbullarna. Ha det bra kära läsare!

Italienska köttbullar
4 portioner

500 g blandfärs
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1+2 msk smör
2 msk ströbröd
3/4 dl mjölk
1 ägg
1 1/2 dl finriven parmesanost
1/2 kruka basilika
1 1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Blanda ströbröd och mjölk i en bunke. Låt svälla i ca 10 min.Skala och finhacka löken och vitlöken. Fräs den mjuk i 1 msk smör. Låt svalna. Rör ner löken och ägget i smeten. Riv parmesanosten och finhacka basilikan och rör ner det tillsammans med köttfärsen. Krydda med salt och peppar. Rulla smeten till små köttbullar. Lägg dem på en vattensköljd skärbräda. Stek köttbullarna i omgångar på medelvärme i 2 msk smör ca 5 min. Skaka pappan ofta så att bullarna förblir runda.

3 kommentarer:

Erika - Bakglädje sa...

Jag tycker det är nervöst att framföra saker inför andra. Lättast är det ju förståss om det är ett arbete man själv gjort, då kan man i alla fall ämnet bra. :-)
Kul att det gick bra, klart man ska fira med en tårta. :-)

Cupcakesfluffan sa...

Vilka mumsiga köttbullar

Remsan sa...

Skönt när man är klar och uppnått målet. Då måste man ju fira. Köttbullarna låter jättegoda.