lördag 28 maj 2011

Canneloni med mycket ost och annat gott


Något av det bästa jag vet är canneloni. SÅ mycket gott man kan rulla in i pasta och vad gott det blir med fettstinn sås och massor med ost! Det här receptet är inte för den som vill hålla nere på fettet, men däremot vill passa på att njuta av livet trots att strandlivet snart är här.

Jag hittade ett recept på canneloni i en receptbroschyr från Coop, men jag har ändrat lite på det för att passa mina smaklökar. Jag lade till prosuitto och mozzarella till exempel, för det är så gott med den salta skinkan och segmjuk ost inuti rullarna. Tillsammans med aubergine och salvia blev det riktigt bra. Att ta kort på maträtten gick tyvärr mindre bra... Det är godare än det ser ut, jag lovar!


Canneloni med aubergine
4 portioner

200 g färska lasagneplattor
1 stor aubergine
150 g prosuitto
1/2 kruka salvia (hackad)
125 g mozzarella (skuren i tärningar)
100 g riven ost
1 tsk salt
1/2 tsk nymald svartpeppar

Tomatsås
500 g krossade tomater
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olja
1 msk torkad oregano
1/2 tsk sambal oelek
1 msk socker
1 tsk salt
1/2 tsk nymald svartpeppar
2 dl crème fraiche

Börja med tomatsåsen. Finhacka lök och vitlök och stek den i olja i en kastrull. Tillsätt kryddorna och tomatkrosset och koka såsen i minst 10 minuter på svag värme. Rör till sist ner crème fraichen.

Skär auberginen på längden i tunna skivor, ca 1/2 cm tjocka. Salta och peppra. Stek skivorna i en het panna, en minut på varje sida. Lägg ut lasagneplattorna på en skärbräda och fördela ut aubergine, skinka (en halv skiva skiva skinka per lasagneplatta), hackad salvia och mozzarella. Rulla ihop från kortsidan och lägg rullarna i en ugnsfast form med "sömmen" nedåt. Häll över tomatsåsen och strö över riven ost. Gratinera i ugnen i cirka 20 minuter.

Ett annat bra cannelonirecept finns här.

3 kommentarer:

Erika - Bakglädje sa...

Åh, det där ser jättegott ut! Din rabarberkaka såg också väldigt smarrig ut.

Nettan sa...

Då måste dom vara helt underbara :) Tycker dom ser så smarriga ut :) Mums!!

sofie sa...

Cannelloni är jättegott! ska testa dina., gott med aubergine. Jag brukar göra med skinka och Keldas tomatsås också jättegoda