fredag 17 juni 2011

Snart rullar jag fram


Jag har ätit smörgåsbord två dagar i rad och min mage är nu nästan större än när jag var gravid! Igår var jag på Liseberg med mina kollegor och då åt vi smörgåsbord på Huvudrestauranten. Där fanns otroligt många rätter att välja mellan och maten var klart bättre än jag väntat mig. Godast var blåbärssillen, laxtårtan och parmaskinka med getostmousse.

Idag hade vi planeringsdag på jobbet och det bjöds på smörgåsbord på konferensanläggningen vi var på. Jag åt en massa sill även idag, plus helstekt karré med mos och äggost till efterrätt. Jag kommer vara mätt resten av helgen...

Här kommer ett recept på en lyckad och billig soppa jag gjorde idag. Sommaren är kanske inte den årstid då man blir sugen på soppa särskilt ofta, men denna regniga dag tyckte jag det passade bra.

Enkel fisksoppa
4 portioner

400 g fiskfilé, t ex sej eller lax
1 stor purjolök
1 scharlottenlök
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
1 krm vitpeppar
2 burkar passerade tomater, à 400 g
1 dl vitt matlagningsvin
2 ½ dl matlagningsgrädde
2 grönsaksbuljongtärningar
1 tsk strösocker
½ tsk salt
1 dl hackad dill

Skär fisken i bitar. Strimla purjolöken. Skala och hacka löken och vitlöken. Fräs purjolök, lök och vitlök i smör i en kastrull. Rör i peppar, tomater, vin, grädde och buljongtärningar. Låt koka några minuter. Lägg i fisken och låt soppan koka på svag värme 2-3 min. Smaksätt med socker och salt. Strö dillen över.

1 kommentar:

Erika - Bakglädje sa...

Smörgåsbord är ju så gott, man kan välja och vraka av det man tycker bäst om.
Och soppa är aldrig fel, den ser mycket god ut.