måndag 28 november 2011

Baconmiddag


Här kommer ett recept på en snabblagad, billig och god vardagsrätt. Den typen av recept vill man gärna ha fler av, eller hur? Dessutom lagas rätten i långpanna, vilket innebär minimalt med disk. Ytterligare en bonus med det här receptet, är bacon. Allt som innehåller bacon är gott, enligt mig. Så jag var ganska nöjd, härom dagen, när jag lagade den här middagen.

Rostade rotfrukter med bacon och senapssås
4 portioner

3-5 morötter
2-3 palsternackor
3-5 potatisar
1 rödlök
1 msk olivolja
1 tsk salt
1 paket tärnat bacon (140 g)

Senapssås:
2 dl crème fraiche
1 msk grovkornig senap
1/2 tsk strösocker
1/2 tsk salt

Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär alla rotfrukter i stavar. Skala och klyfta löken. Blanda rotfrukterna och löken med olivoljan och i en långpanna. Tillsätt bacontärningarna, salta och blanda. Rosta i ugnen i ca 20 minuter. Rör om ett par gånger under tiden.

Blanda alla ingredienser till såsen och servera den till rotfruktsblandningen.



3 kommentarer:

Fröken Dill sa...

Bacon är toppen och jag kan tänka mig att senapssås är perfekt till. I helgen köpte vi fin lyxbacon i Hötorgshallen. Inte dumt, även om den vanliga är helt OK också!

Kim sa...

Du har så rätt så rätt, allt blir lite godare med bacon!

Victoria sa...

Nåt annat som är superbra med långpannemat är dels att det inte stänker en massa fett på spisen och dels att det inte osar så förjordat! Win-win!!