onsdag 25 januari 2012

Jag lagar mat med lime och koriander. Igen.


Kvällens middag blev en väldigt grön kycklingrätt. Broccoli, salladslök, koriander och lime bidrog till den fina färgen. Och den goda smaken. För det här var gott! Det tyckte resten av familjen också, så jag lär laga rätten fler gånger.

Thaikyckling med broccoli och lime
4 portioner

400 g kycklingfilé
1 msk kycklingfond
1 burk kokosmjölk
1 lime (finrivet skal och saften)
2 msk finriven ingefära
3 dl broccolibuketter
1 dl hackade korianderblad
3 salladslökar
1-2 krm caynnepeppar
salt

Strimla kycklingen fint. Koka upp kokosmjölken och kycklingfonden. Tillsätt ingefäran, limeskalet och 2 tsk av limesaften. Vänd ner kycklingen i den sjudande buljongen. Lägg i broccolin. Låt sjuda i ca 5 minuter tills kycklingen och broccolin är genomkokt. När en minut återstår, tillsätt strimlad salladslök. Smaka av med cayennepeppar, salt och rör ner koriander. Tillsätt mer lime om det behövs. Servera jasminris till.

5 kommentarer:

Erikas LCHF till vardag och fest sa...

Mums... kyckling och kokosmjölk är så gott. Sparar receptet!

Fröken Dill sa...

Vad gjorde vi innan de goda thai-smakerna kom till Sverige???

Tant Gul sa...

Älskar kombinationen av lime och ingefära så gott i mat. Kokosmjölk är heller inte dumt. Gott!

Helena mitt i smeten sa...

Erika: Javisst är det!

Fröken dill: Det kan man verkligen undra?!

Tant Gul: Jag verkar då aldrig tröttna på de smakerna :)

Mrs Sunshine sa...

Gott - och fint! Dessa fina thaikryddor är ju en hit.

trevlig helg!