söndag 29 januari 2012

Matplaner vecka 5

Jag är i rensartagen. Det innebär att stor del av helgen har gått åt till att slänga mattidningar. Ja, för det är bland dem jag rensar just nu. Jag hittar massor med bra recept på mat som jag vill laga. Men jag hittar också tidningar som inte innehåller ett enda recept jag vill spara på (hur nu det är möjligt?!) De tidningarna åker i bingen. Jag har kopiösa mängder mattidningar. Jag knarkar mattidningar kan man säga, så en rensning är välbehövlig. Det viktiga är att ge plats åt alla nya tidningar jag köper.

Jag har rensat lite i köket också. Hittade en del gamla grejer, längst in i skafferiet som passerat bäst-före-datumet för mer än ett år sedan. Fräscht. Hittade inte mindre en tre paket lasagne. Man kan tro att det värsta som kan hända mig är att jag en dag står utan lasagneplattor, så därför har jag bunkrat upp. Men det är omedvetet i så fall. Jag har också hittat två påsar med skalade sesamfrön. Det är ju en råvara som går åt så snabbt, ni vet. Sesamfrön har man ju i nästan allt. Bra att jag har två påsar då, så att jag vet att fröna räcker nästa gång jag gör en wok eller bakar hamburgerbröd. Samma sak med ströbröd. Det är stapelvara som tar slut i rasande tempo och jag tar det säkra före det osäkra och har tre paket i skafferiet. Jag har även absurda mängder bulgur och soltorkade tomater. Ja, man kan ju börja undra... Är jag en horder utan att veta om det?

Förnuftig som jag är har jag nu klurat ut maträtter som innehållet dessa (och några andra) bortglömda ingredienser från mitt skafferi och kylskåp. Med andra ord blir det skåprensarmeny de följande två veckorna. Sen har jag plats så ny fräsch mat. Skönt.


Fisk med frasigt täcke

Färsbiffar med prästost, soltorkad tomat och örter

Avocadobulgur

Het köttgryta med paprika och vita bönor

Ananaspaj

Saftigt brytbröd med linfrön

1 kommentar:

Kim sa...

Ha ha, ja där känner man igen sig. Just lasagneplattor brukar jag också ha i överflöd. Och florsocker också av någon anledning.

Det var himla driftigt att hitta på maträtter med överflödet, bra idé!