måndag 6 februari 2012

Yoghurtmousse med rårörda bär


Den här yoghurtmoussen gjorde jag i lördags. Receptet är hur enkelt som helst, det är kalorisnålt och väldigt väldigt gott. Kan inte bli så mycket bättre! Dessutom går det lätt att variera med olika sorters bär. Receptet hittade jag i ett gammalt nummer av Laga Lätt.

Yoghurtmousse med rårörda bär
4 portioner

1 äggvita
2 msk florsocker
finrivet skal av 1 lime
1 vaniljstång
2 1/2 dl grekisk yoghurt (10%)
1 msk strösocker
150 g jordgubbar
150 g hallon

Vispa äggvitan vit och fluffig. Tillsätt florsockret och vispa till styvt skum. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna med en kniv. Vispa yoghurt med vaniljfrön och hälften av limeskalet. Vänd ner äggviteskumet i yoghurten och skeda upp i portionsformar eller glas. Ställ in i kylen.

Blanda strösocker med resten av limeskalet. Skiva jordgubbarna. Blanda med jordgubbarna och hallonen med limesockret. Toppa moussen med de rårörda bären.

4 kommentarer:

Fröken Dill sa...

Låter som en härligt syrlig dessert. Det passar mig bra!

Kim sa...

Den paxar jag!

Lena sa...

Kan intyga att den var ljuvlig:)

Helena mitt i smeten sa...

Fröken Dill: Ja, det är gott med syrliga desserten även om den här inte blev fullt så syrlig som man kan tro.

Kim: Ja gör det!

Lena: Tack!