Detta är egentligen en potatis- och purjolökssoppa som jag har haft broccoli i. Det blir krämigt och gott och dessutom ganska matigt. Jag brukar även ha kokta ägghalvor i för att mättnaden ska sitta i länge.
Receptet på det goda brödet får jag återkomma till i ett annat inlägg. Ha en skön lördag, alla fina!
Potatis- och broccolisoppa
4 portioner
4-5 medelstora mjöliga potatisar
1 stånd broccoli
1 bit purjolök, ca 10 cm
1 msk olja
7 1/2 dl grönsaksbuljong (jag använde tärning)
1 dl crème fraiche
salt och vitpeppar
Skala och skär potatisen i mindre bitar. Skölj och strimla purjolöken och skär även broccolin i små buketter. Hetta upp oljan i en gryta eller stor kastrull. Stek purjolöken mjuk utan att den får färg. Tillsätt potatisen och slå på grönsaksbuljongen. Låt koka i ca 7-8 minuter till potatisen är nästan genomkokt. Tillsätt broccolin och koka tills alla grönsaker är mjuka, ca 5 minuter. Vispa i crème fraiche och krydda med salt och vitpeppar. Mixa soppan slät med en mixerstav eller i en matberedare. Servera med kokta ägghalvor och bröd.
3 kommentarer:
Gud vad jag blev sugen på soppa nu, fast jag sitter jäst och däst i soffan efter chips och choklad. Måste prövas!
Den ser himla god och fin ut! Jag har lite planer på att november ska bli en budget-månad när det gäller maten, så då är den här soppan inte dum. Tack för tipset!
Fröken K: Ja pröva denna soppa, mycket godhet för liten insats så att säga!
Kim: Ingen dum idé att göra november till en budget-månad, det skulle ju ge lite extra kulor till den så icke budgetmässiga december. Och då passar ju faktiskt den här soppan alldeles utmärkt på menyn!
Skicka en kommentar