Detta är en rätt jag lagar ofta hemma till vardags. Det är supergott, otroligt billigt och väldigt enkelt att laga. Min son var mjölkproteinallergisk när han var riktigt liten och då var detta en perfekt mjölkfri middag. Nu för tiden tål han mjölk och då brukar jag göra sås på grädde eller crème fraiche. Stekskyn som blir från kycklingen är ljuvligt god och det enda som behövs för att göra en god sås är grädde/crème fraiche, worcestersås, salt, peppar och ev lite redning. Mums!
4 port
4 kycklingklubbor
2 tärningar grönsaksbuljong
2 msk olja
1 tsk valfri torkad ört, t ex timjan, rosmarin, oregano
1 krm citronpeppar
Sätt ugnen på 200 grader. Pensla kycklingklubborna med olja och lägg dem i en ugnsfast form. Finfördela buljongtärningarna och blanda smulorna med örtkryddan och citronpepparn. Bred kryddblandningen på kycklingklubborna. Sätt in formen i nedre delen av ugnen och grädda klubborna 30-35 minuter. Servera med ris, majs och mango chutney.
1 kommentar:
Åh vad gott detta lät...och ändå så få ingredienser. Det ska testas!
Skicka en kommentar